BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil

BWM i3 är elbilen som kan återvinnas till 95 procent, gjord på bland annat ull och PET-flaskor. Den kan dessutom laddas upp hemma på fyra timmar.

Du vill ha en elbil som har kommit lika långt som du i miljömedvetenhet? BMW i3 är antagligen definitionen på en elbil som är hållbar på riktigt. Både i form av transportmedel för nutidsmänniskans behov och drömmar, men framförallt – rent utvecklingsmässigt.

Gjord av PET-flaskor och ull

BMW i3 är mer ett miljöfenomen än en bil. Det är en elbil som ger ägaren rent samvete och kanske en viss stolthet. Eller hör bara på detta: Byggd i en vindkraftsdriven fabrik, av material som aluminium, kolfiber, växtfiber, ull, PET-flaskor och redan från början utvecklad för att återvinnas.

Det är all häpnadsväckande fakta som gör BWM i3 till superbilen som den faktiskt är. Karossdelarna är från bland annat återvunnen plast och skinnet i stolarna garvat av olivträdsblad. När det väl är dags för skrotning kan bilen återvinnas till hela 95 procent (!).

Smidigare att köpa och äga elbil

Du har säkert inte missat utbyggnaden av publika laddstationer och p-platser för elbilar? Det har blivit mycket smidigare att både ladda och äga en elbil. Nyligen konstaterades det även att det numera är mer ekonomiskt att köpa en miljöbil än motsatsen vid nyköp.

Det nya skattesystemet Bonus Malus, som premierar särskilt miljövänliga bilar och beskattar det motsatta är en anledning. BMW i3 har ett lågt förmånsvärde vilket gör modellen till en tacksam tjänstebil. Samtidigt är den berättigad till full bonus på 60 000 kr enligt det just nämnda skattesystemet.

SKA DU SKAFFA NY TJÄNSTEBIL? HJÄLP OSS ATT HJÄLPA DIG!

Laddas upp hemma på fyra timmar

BMW i3 gör det även lättare på fler sätt. Du kan exempelvis ladda upp bilen hemma på endast fyra timmar genom 3-fasladdning. Ytterligare något som gjort det lättare att slå till på en elbil är det nya ladda hemma-stödet som finansierar en stor del av både installation och utrustning för laddstation i hemmet. Även företag kan få upp till halva kostnaden finansierad.

Imponerande design och körglädje

När du kör BMW i3 kan du vara säker på två saker: 1) det syns att du tar miljön på allvar, 2) du kommer att få blickar kastade efter dig. Eftersom i3 är framtagen med totalt hållbarhetsfokus är det en unik bil. Och eftersom den är unik har den förtjänat en lika unik och innovativ design. Samtidigt är det inget tvivel om att det är en BMW.

Sportig, street smart och modern är ord som lätt dyker upp när en BMW i3 tyst rullar förbi. Förutom tystheten, finns det ingen blyghet involverad i i3.

Den elektriska körglädjen håller samma motto. Ingen återhållsamhet här inte. Batteriet är som du räknat ut, nyckeln till detta. Detta uppgraderades nyligen för att ge dig 310 kilometers körning, på en enda laddning. Och då är AC och andra el-förbrukande system igång.

Sätt på kupévärmen vid frukost

Det tekniska arbetet bakom i3 är för övrigt imponerande. Det inkluderar bland annat smart navigation och smart uppvärmning. Skönt nog kan dessa smarta funktioner också styras via din smarta telefon.

Appen BMW Connected erbjuder nämligen kontroll över sådant många elbilsägare inte har. Vem tänker nu inte på frostiga minusgrader? Vem har inte hört om kombinationen elbilar och kyla? Du behöver inte längre bry dig om just den ekvationen. För genom appen kan du få stenkoll på kupévärmen, och det bästa av allt – styra den. Du kan lugnt ställa in rekommenderad temperatur medan du äter frukost. Det är bara ett exempel på alla spännande funktioner som den integrerade appen ger dig.

BMW har laddbara bilar som är leveransklara innan jul, läs mer här!

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig