Jaguar XF Sportbrake Signature - för dig som vill sticka ut

Jaguar lanserar nu den mest välutrustade bilen för 8,5 prisbasbelopp. Den heter XF Sportbrake Signature. Detta är bilen för dig som inte vill vara som alla andra.

Jaguar vill ha sin del av kakan på den svenska marknaden. 60 procent av alla bilar som säljs i E-segmentet köps av företag medan privatförsäljningen är närmare 20 procent. Hela fyra av fem sålda bilar i segmentet är kombibilar och tills nyligen har Jaguar endast kunna erbjuda en sedanmodell.

På den svenska marknaden finns det en kung och den kungen är villkorslöst Volvo, med över hälften av försäljningen. På Jaguar Land Rover gör man sig inga förhoppningar om att slå detta, men det finns andra konkurrenter än Volvo att utmana.

"Vi får erkänna att Jaguar hittills inte varit vassa nog på marknaden för finansiell leasing. Där har vår andel varit försvinnande liten, medan märken som BMW, Audi och Mercedes har tagit merparten av den andel som Volvo inte har. Det är här vår nuvarande utmaning ligger. Genom en repositionering och relansering av XF Sportbrake är vi för första gången i vår historia lika konkurrenskraftiga som våra konkurrenter i målgruppen både pris- och produktmässigt i alla viktiga säljkanaler", säger VD Jonas Lindow från Jaguar Land Rover Sverige.

Vill du ha en mindre tjänstebil? Kolla in MINI Countryman (annons)

Jaguar XF Sportbrake har även tidigare erbjudits till 8,5 prisbasbelopp, men då i instegsmodellen Pure. Nu gör vi om detta och lanserar Signature – en modell med specifikationer specifikt framtagen för den svenska marknaden. Resultatet är massor av utrustning. Bland annat är luftfjädring, motorvärmare, takrails, elmanövrerad baklucka, 40/20/40 baksäte, läderklädsel, automatväxellåda och fri service i tre år / 10.000 mil, standard.

"Vi kommer tydligare jobba med vår exklusivitet i varumärket där vi riktar oss till alla premium-kunder som tycker att deras nuvarande varumärke har blivit ett lite för vanligt och intetsägande val. Att välja en Jaguar är ett personligare val och ofta även en signatur för framgång. Därför har vi valt att kalla denna repositionering för "Signature", som också kan fås i R-Sport version”.

Tittar man på Jaguar XF Sportbrake Signature med 180 hk dieselmotor så kostar den 411 900 kronor för privatperson och 386 750 kronor för juridisk person, vilket motsvarar 8,5 prisbasbelopp. Men självklart finns det fler alternativ – Jaguar erbjuder kunden totalt 10 olika varianter av Signature, med hänsyn till val av motor och utrustningsnivå.

”Vi har försökt att åstadkomma en enkel och logisk prisstruktur på XF Sportbrake. Vill man ha en R-Sport-version inklusive 18-tumsfälgar, sportlädersäten och sportigt exteriörpaket så kostar det 19 900 kronor extra. Uppgradering till fyrhjulsdrift kostar 25 000 kronor. Vill man gå från 180 hk diesel till 240 hk diesel, eller för den delen 250 hk bensin, så kostar det 45 000 kronor extra. Det tycker vi är enkelt att överblicka”, säger Jonas Lindow, som inte vill sätta någon siffra på hur många XF Sportbrake Signature han förväntar sig att sälja.

"Jaguar XF Sportbrake har underskattats på den svenska marknaden. Nu relanserar vi den i en mycket attraktiv och konkurrenskraftig paketering. Hur stor försäljningen blir vill jag inte sätta en siffra på, men det är ingen tvekan om att vi ska ha en del av marknaden. Vi har rätt produkt till rätt pris för att nå framgång även i Sverige”, säger Jonas Lindow.

Läs också: Så här mycket elbil får du för dina basbelopp

author image

Brand Arena

Kontakta mig
logo nyteknik