Laddhybriden – den perfekta tjänstebilen

Många väljer laddhybrider när det kommer till tjänste- och förmånsbilar, men varför? Här är de fem främsta anledningarna till trenden.

1. Ekonomi
IONIQ electric och IONIQ plug-in har ett attraktivt förmånsvärde på 933 kronor per månad och förmånsvärdet för IONIQ hybrid ligger på 1 350 kronor i månaden. Det gör IONIQ familjen till en verklig utmanare att räkna med på tjänstebilsmarknaden.

Lägg därtill den låga driftskostnaden. IONIQ plug-in har en bränsleförbrukning på 1,1 liter per 100 km.

Läs mer om hur laddhybriden IONIQ plug-in fungerar på Hyundai.se.

2. Räckvidd
För många tjänstebilsresenärer är laddhybriden ett bra val om man vill hålla resekostnaderna till, från och under jobbet låga. IONIQ plug-in kan laddas hemma över natten och klarar sedan upp till 63 km på en laddning vilket innebär att många klarar vardagspendlingen eller tjänsteresorna på eldrift.

Ungefär 60 procent av tjänsteresorna är idag tio kilometer eller kortare exempelvis. (Källa: Trafikverket)
Samtidigt erbjuder laddhybriden ett bra alternativ tack vare bensinmotorn, för de längre resorna.

3. Säkerhet
Hyundai IONIQ har belönats med fem stjärnor av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Dessutom har den utnämnts till den säkraste bland små familjebilar. Under de rigorösa testerna fick IONIQ toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av vuxna, skydd av barn, fotgängarskydd och förarstödsystem.

IONIQ levereras med en mängd säkerhetsfunktioner som standard, till exempel autobroms med kollisionsvarning, filhållningsassistans och adaptiv farthållare, så att förarna varken behöver kompromissa med miljövänlighet eller trygghet bakom ratten.

Läs mer om IONIQs utmärkelser här.

4. Laddning
Elbilar och laddhybrider ökar på svenska vägar vilket också lett till att infrastrukturen följer samma utveckling. Idag finns det många laddstolpar runtom i Sverige och fler är på väg. Framförallt så har det blivit lättare att ladda upp sin bil hemma med vanlig hushållsel.

Hyundai har i samarbete med Vattenfall tagit fram en laddbox som gör att laddningen hemma både är säkrare och snabbare. Från och med i år kommer Hyundais samtliga 90 återförsäljare att kunna erbjuda helhetslösningar och expertis från Vattenfall till de kunder som köper en IONIQ electric eller IONIQ plug-in.

5. Miljö
Efterfrågan på miljövänligare alternativ till bilar drivna på traditionella bränslen ökar allt mer. Att välja en tjänstebil med elektrifierad drivlina är inte bara positivt för plånboken, dessutom minskar utsläppen rejält.

IONIQ electric drivs på el och ger inga som helst CO2-utsläpp. Medan IONIQ plug-in släpper ut låga 26g CO2/km tack vare att den till stor del kan köras helt på el. IONIQ hybrid släpper ut låga 79g CO2/km på grund av hybridtekniken där el och bensin jobbar ihop.

Läs mer om Hyundai IONIQ plug-in här

Boka en provkörning hos din närmaste Hyundaihandlare