IONIQ-familjen är bäst i test

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017, utsedd till Bra Val av Folksam och toppresultat i Euro NCAP:s säkerhetstest. IONIQ-familjen fortsätter att imponera.

Toppbetyg i säkerhet.
IONIQ har fått fem av fem stjärnor i säkerhet av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP. Där utnämndes IONIQ till den säkraste bilen bland små familjebilar (Best in class cars of 2016) och fick toppbetyg i fyra kategorier: Skydd av vuxna, Skydd av barn, Fotgängarskydd och Förarstödssystem.

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017.
Tidigare i år mottog IONIQ electric en av branschens mest ärofyllda utmärkelser – vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2017. Det är nionde året som priset delas ut av den renommerade motortidningen, och IONIQ electric var en av de tio bilar som testades i hård konkurrens med bland annat Tesla Model X och Volvo V90.

– Det är ett prestigefyllt pris och bland de bästa betygen en bil kan få. Det känns såklart jättekul att populära Hyundai IONIQ uppmärksammas, säger Roland Bägén, Marknadschef på Hyundai.

Bäst i test i Auto Motor & Sport.
Som om det inte vore nog blev IONIQ också bäst i Auto Motor & Sports omfattande elbils och hybridtest. Electric fick bäst poäng totalt i de tre kategorierna som omfattade allt från ekonomi till kvalitetskänsla.

Har du tjänstebil, använder den som pendlarfordon och har möjlighet att ladda hemma är IONIQ electric det självklara valet. Rena rama sparbössan!” skriver tidningen.

IONIQ-familjen utsedd till Bra val.
I Folksams lista över 2016 års Bra val vad gäller trafiksäkra och miljömässigt hållbara nybilar finns både IONIQ electric och IONIQ hybrid med, och IONIQ electric är bäst i klassen av större småbilar med 0 CO2-utsläpp.

Nytillskottet laddhybriden IONIQ plug-in, uppfyller även den samtliga krav för att klassas som bra val av Folksam.

Läs mer om Hyundai IONIQ här

Boka en provkörning hos din närmaste Hyundaihandlare