Ökad räckvidd och snabbare laddning

Nya Renault Kangoo Z E Power+ ökar räckvidden med 50% jämfört med föregångaren!

Renault Kangoo Z.E. Power+ kommer med fyra nyheter; nytt batteri som ger längre räckvidd, ny motor, ny laddare och en värmepump. Kangoo Z.E. Power+ har därmed den längsta körsträckan bland eldrivna transportbilar, enligt billtillverkaren. 

Den nya laddaren är dubbelt så kraftfull och bilens batteri är fulladdat på sex timmar. Renaults och LG’s ingenjörer har lyckats öka lagringskapaciteten utan att batteriet blivit större eller mycket tyngre.

Kangoo Z.E. Power+ är världens första transportbil med en värmepump. Värmepumpen ger ökad räckvidd i kyla genom att begränsa användningen av el-funktioner som förbrukar kraft och därmed förkortar körsträckan.

Bilen är utrustad med en ny generation enfas växelströmsladdare på 7kW (32A, 230 V) som ger full laddning på cirka 6 timmar när den är ansluten till en 7,4 kW Wallbox laddstation. Detta jämfört med 7 timmar på den tidigare modellen.

Med Z.E. Connect kan man via en smartphone kolla laddningsnivå, tillgänglig körsträcka och hur lång tid som återstår innan batterierna är fulladdade.

Z.E. Connect Pro är en tjänst som gör det lättare att administrera en flotta av elbilar och fjärrövervaka körsträckor medan alla data kan överföras till företagets egen programvara.

Renault Kangoo Z.E. Power+ lanseras i svensk Renaulthandel i september och priset kommer ligga från 213 000:- vid batterihyra.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik