Frankfurt Motorshow: KIA Sorento i nytt utförande

Omgjord interiör och exteriör, ny GT Line-version och ny teknik hör till nyheterna när Kia Sorento genomgår en uppdatering.

Sjusitsiga suven Sorento fått nya främre strålkastare med LED-teknik, grill med mörkare kromfinish. Stötfångarna är omgjorda och nya exteriörkulörer och fälgar har tillkommit. Baktill har LED-signaturen i strålkastarna fått en modernare look, och dimljusen har lämnat stötfångaren och avgasrören träder fram under densamma.

Ny ratt, instrumentering och klimatkontroll som tagit plats på mittkonsolen, det senaste infotainmentsystemet samt uppgraderade materialval tillhör nyheterna på insidan. Trådlös laddning av mobiltelefonen blir möjligt i nya Sorento.

 

Nytt är även utförandet GT Line, som innebär bland annat de fyrdelade dimljusen, röda bromsok, fotstegen längs sidorna och nya quiltade säten med kontrasterande sömmar. Ett GT Line-emblem på bakluckan tillkommer också.

På drivlinesidan får Sorento en ny 8-växlad automatlåda och CO2-värdet har sänkts till 159 gram i 2,2-litersdieseln. Kia Sorento är utrustad med senaste generationen av märkets avancerade förarassistanssystem Drive Wise (ADAS). Det innehåller bland annat trötthetsvarnare, filhållningsassistans och helljusautomatik.

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik