En prisad italiensk skönhet

Att Alfa Romeo gör vackra bilar, är ingen nyhet. När Giulia mötte pressen första gången blev de flesta förälskade i denna skönhet. En kärlekshistoria som lett till mängder av priser.

Alfa Romeo Giulia är det senaste tillskottet i modellpaletten. Det är efterföljaren till den nedlagda modell 159 som av många ansågs vara ett original med den unika sportiga körkänslan som varit ett signum för den italienska biltillverkaren. Giulia har tagit världens motorpress med storm och utsågs förra året till Car of the Year av BBC Top Gear.

Tyska Auto Bild och Bild am Sonntag utsåg Alfa Romeo Giulia till världens vackraste bil. Priset Das Goldene Lenkrad (Gyllene Ratten) var ett i raden av priser som modellen har tilldelats sedan lanseringen. I juryn satt 29 bilexperter inklusive vår svenska stjärna Mattias Ekström.

Dessutom blev Giulia tvåa Årets Bil i Europa 2017. Många länder höll den som favorit till vinsten och under den spännande omröstningen var Giulia länge i ledningen, men fick ge sig när sista landet lagt sina röster. Men den var ändå en moralisk vinnare och ett tecken på att Alfa Romeo är på stark frammarsch i Europa.

Men varför bara ta journalisternas ord för detta? Testa själv och se om du blir övertygad.
Det ska vara kul att köra bil också! Fyll i formumäret ovan så blir du kontaktad för en provkörning!

author image

Redaktionen

Kontakta mig