Boka provkörning av Alfa Romeo Giulia!

Få bilmärken har så fanatiska entusiaster som just Alfa Romeo. Det enda bilmärke som kommit i närheten av Alfa Romeos trogna skara av bilägare, är faktiskt Saab.

I över 100 år har bilälskare uppskattat designen och den svårslagna körglädjen som Alfa Romeo gjort sig känd för.

Den italienska biltillverkaren grundades redan 1906 av en fransman som hette Darraq. Varumärkets ursprungliga namn var Società Anonima Italiana Darracq (SAID) men ändrades 1910 till A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili).

Först tio år senare, 1920 skapades namnet Alfa Romeo och första Alfa loggan såg dagens ljus.

Inuti Alfas Stelvio Quadrifoglio...

Redan 1911 inleddes Alfa Romeos decennier långa och framgångsrika racingkarriär, samtidigt som man började tillverka lyxiga och mycket dyra bilar som blev eftertraktade bland den europeiska noblessen.

Under 60- och 70-talet och med modeller som 1900 Berlina, Guilia Super, Guilia Sprint, 1750 stärkte man sina positioner inom familjebilsegmentet. Bilar som än idag har en speciell betydelse för bilälskare runt om i världen och som går för stora pengar på bilauktioner.

Alfa Romeo för det sportiga arvet vidare på ett övertygande sätt. Den samlade motorpressen i Europa älskar Giulia och i många länder har den blivit kundernas favorit.

Designen och känslan tilltalar de flesta och byggkvaliteten motsvarar de högt ställda förväntningarna som dagens kunder har.  Alfa Romeo Giulia ett riktigt spännande alternativ. Varför inte testa själv?

author image

Redaktionen

Kontakta mig