Tre bilar drog mest intresse – Gissa vilka!

Seat satsar hårt på att vara det sportiga alternativet i VW portföljen.

I helgen gick Stockholm Lifestyle Motor Show av stapeln på Mässan i Älvsjö. Ett arrangemang som är lite av en ”light version” av det tidiga 2000-talets bilsalong som med stora ambitioner, växte ur sin kostym.

Nya Mercedes E-Klass Allterrain...

...en allvarlig V90 Cross Country utmanare.

Det blev helt enkelt för dyrt för tillverkarna att bygga tjusiga montrar så som på de stora mässorna i bl.a. Geneve, varför Stockholms Bilsalong gick i graven 2008. Nu handlar det om ett betydligt enklare upplägg, där ett antal tillverkare visar sina mest intressanta bilar i en hall som man delar med transportbilar och eftermarknadsföretag som brassar på sina ljudsystem. Montrarna är enkelt uppbyggda med några stolar/soffor, kaffemaskiner och lite skyltar. Alltså väldigt spartanskt jämfört med tidigare storsvulstiga Stockholms Bilsalong, men ändå riktigt välbesökt.

Att foliera bilar har blivit populärt...

...om man inte tycker att bilen sticker ut tillräckligt.

Inte alla personbilsmärken fanns representerade. De som saknades var bl.a. Audi, VW, Peugeot, Mazda, Nissan, Mitsubishi, Opel, Kia och Hyundai. Med tanke på intresset så skulle det förvåna mig om de inte är med nästa år. Kanske är det en ny era av bilsalong i vardande?

Nya Honda Civic i en inte alltför lockande färg.

Nya Fabia ScoutLine

Alfa Romeo Giulia

Toyota C-HR

BMW i8 - En av de häftigaste jag testat!

BMW 435 i Gran Coupe med M accessoarer.

Mässan bjöd ändå på en massa ”ögongodis” där nya Ford GT var huvudnumret. En supersportbil med en riktigt läcker design, för det fatala priset på drygt 5 miljoner. Om det nu skulle råka finnas någon som har 5 miljoner liggande och inte vet vad man ska hitta på, kan man ändå inte känna sig säker på att få ställa en Ford GT i garaget. Ford selekterar nämligen sina kunder efter att de skickat in en ansökan att få köpa bilen. Ett marknadsföringstrick för att höja exklusivitetsstämpeln på en bil som man bara kan köra halva året och som är olaglig på de flesta svenska vägar redan på ettans växel.

Om du har 5 miljoner och platsar i Fords profil, då kan den bli din.

Miljövänlig prestanda.

Grym akter på nya Ford GT.

Men trots att denna prestandamaskin var tänkt som mässans höjdpunkt, fanns det tre andra bilar som drog mer intresse. Jag tänker inte avslöja vilka de var, utan låta dig gissa med utgångspunkt från nedan bilder. Om du inte redan vet svaret, så kommer det på fredag.

Foto: Håkan Nilsson

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik