När mörkret faller på finns mycket att se, om du kan!

Utvecklingen från halogen har gått via Xenon till LED. En utveckling som tagit oss från ”de mörka åren” till ett ljus som känns som dagsljus och får de gamla ljusen att se ut som ficklampor.

Vi känner väl alla till hur jobbigt det kan vara när vi bländar av till halvljus vid möten eller när vi kommer ikapp en annan bil och helt plötsligt känns det som om man släckt ljuset helt och hållet. Vi kan kanske se 50-100 meter framför oss medan resten är natt. Det händer aldrig med Audi matrix LED. 

Audi Matrix LED-teknologin är ett nytt tillval på A4 och A6 och det ger ett fantastiskt ljus, inte bara på vägen utan även i omgivningarna vid sidan om, oavsett om du möter en bil eller kommit ifatt en annan bil. Audi Matrix LED delar nämligen upp LED-strålkastarna i flera individuella dioder. Dessa aktiveras, avaktiveras eller dimmas individuellt beroende av trafiksituationen.

 

När kameran upptäcker ett mötande fordon, justerar Audi Matrix LED ljusbilden genom att ta bort det ljus som kan blända. Samtidigt så behåller den fullt ljus på alla zoner runt omkring. Detta får Halogen- och Xenonljus att blekna åtskilligt.

Audi Matrix LED-tekniken erbjuder fascinerande möjligheter i många olika avseenden, i termer av antalet enskilda lysdioder, deras arrangemang och storleken och utformningen av strålkastarna men framförallt vad beträffar säkerheten.

Men ta inte endast vårt ord för det. Testa det själv så förstår du vad vi menar.

author image

Redaktionen

Kontakta mig