Skoda utökar Kodiaq utbudet

Redan innan säljstarten av Skodas nya SUV, Kodiaq, blev den en succé. På bilsalongen i Geneve presenteras ytterligare två varianter som ska tilltala ännu fler köpare. 

Kodiaq Sportline:

Lika praktisk och smart som vanliga Kodiaq men tuffare med sportigare utseende och karaktär. Nya Kodiaq Sportline kombinerar alla de smarta finesserna och Simply Clever-lösningar från den Kodiaq jag testade i november med en sportig stil.

Exteriört kännetecknas Kodiaq Sportline av nya stötfångare fram och bak med nedre spoilers och tröskellådor lackerade i bilens exteriörfärg. I fronten hittar man svarta karossdetaljer, precis som svarta backspeglar och takräcken. Kodiaq Sportline har 19” lättmetallfälgar som standard, men 20” finns som tillval.

Interiört är Kodiaq Sportline utrustad med sportsäten för bättre sidostöd (förarstolen är elektrisk justerbar med minne), Alcantara-klädsel och silverfärgade sömmar. Multifunktionsratten och växelväljaren är läderklädda och pedalerna täckta av aluminium. Mediasystemet innehåller dessutom ett specialläge för att visa G-krafter, turbotryck, motoreffekt samt olje- och kylvattentemperatur.

I Kodiaq Sportline ingår dessutom körprofilsväljaren i standardutrustningen som ger föraren möjlighet att genom ett enkelt knapptryck anpassa bilens karaktär efter rådande underlag. Elektriskt infällbara backspeglar med inbyggd markbelysning, automatisk avbländbar backspegel, regnsensor och Maxi DOT-display.


 

Kodiaq Scout:

Skoda Kodiaq Scout har nya unika stötfångarna fram och bak är unika för Kodiaq Scout och ger förutom bättre frigångsvinklar – 19,7 graders rampvinkel och 22,0 respektive 23,1 grader fram och bak - också bättre terrängegenskaper. Markfrigången är 194 millimeter och det standardmonterade ”dåliga väg-paketet” innehåller underredsskydd som skyddar såväl motor som broms- och bränsleledningar samt kablage under bilen.

De adaptiva stötdämparna DCC finns som tillval och ger föraren möjlighet att anpassa stötdämparnas hårdhet med ett knapptryck, beroende på underlag. Standard är körprofilsväljaren med sex körlägen, bland annat snö, för att anpassa bilen efter rådande underlag. Ett speciellt Offroad-läge finns också som ställer in såväl ABS- som ASR-systemen för maximal framkomlighet vid tuff terrängkörning.

En elektroniskt styrd lamellkoppling och den elektroniska differentialspärren fördelar kraften till hjulet med bäst grepp för optimal framkomlighet och minimal förbrukning. Förutom de speciella stötfångarna kännetecknas Kodiaq Scout av de silverlackerade karossdetaljerna i grillen, silver backspeglar och takräckena samt de unika 19” lättmetallfälgarna. Interiört är den standardutrustad med Alcantaraklädel med Kodiaq-logotype, multifunktionsratt, interiörbelysning i tio olika färger och Modular Infotainment Matrix (MIB)-baserad mediaenhet med åtta högtalare.

Både Kodiaq Sportline och Scout presenteras på bilsalongen i Genève i mars 2017.

Alla bilder: Skoda

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik