Så synkar du bilen med din vardag

Med en smart app tar BMW steget in i molnet och integrerar bilen med mobiltelefonen.

Med en smart app tar BMW steget in i molnet och integrerar bilen med mobiltelefonen. 

–Att inte ta tillvara på den avancerade teknik som våra bilar faktiskt har vore synd för alla som tillbringar mycket tid ute på vägarna, säger Mikael Lavrell, Product Manager ConnectedDrive & Digital Services hos BMW Sverige.

BMW Connected är appen som förenklar vardagen tack vare flera smarta, digitala tjänster. Genom att koppla ihop mobiltelefonen med bilen kan föraren faktiskt samarbeta med sin bil. Ett sätt är att synka kalendern med appen och därmed bli påmind om när det är dags att åka till mötet. Eller vilken väg som är snabbast när trafiken tätnar. Att i realtid få uppdateringar om trafikläget är en av många uppskattade tjänster som faktiskt minimerar förarens restid.

Fjärrstyr bilen med BMW ConnectedDrive

Molntjänsten Open Mobility Cloud ser till att föraren alltid är uppkopplad mot sin bil vilket bland annat möjliggör fjärrstyrning. BMW ConnectedDrive låser eller öppnar upp bilen, slår på värmen eller ventilationen utan att föraren ens är på plats. En bekväm lösning när en kall bil väntar på parkeringen och man inte vill skrapa rutorna. Att hitta sin bil på en stor parkeringsplats blir också enklare, genom att aktivera signalhornet eller ljustutan i appen visar bilen var den står samtidigt som den syns på en karta. 

Kontoret och kalender blir en del av bilen

För många börjar arbetsdagen redan i bilen med telefonmöten och planering av dagen. Med BMW ConnectedDrive kan man ta steget fullt ut och verkligen använda sin bil som en del av sitt kontor. Här satsar BMW stort och erbjuder flera smarta funktioner som gör jobbet lite enklare men som framförallt sparar tid. Man kan till exempel använda Google till onlinesökning och få tillgång till praktiska Office-funktioner, utan att behöva ta upp sin smartphone. På så sätt kan man köra säkert och samtidigt hålla sig uppdaterad. Via menyn ConnectedDrive i bilen kan man också hitta funktioner som hjälper till att planera resan, som till exempel hotellguider. Där finns även platsrelaterad information om väder och nyheter. 

Med navigering i bilen är det fullt möjligt att lämna tidsberäkningen åt bilen. Genom att synka kalendern med appen talar bilen om när det är dags att åka för att hinna fram i tid. En funktion som gör vardagen lite enklare för den som har många stopp på vägen, eller för den som helt enkelt är tidsoptimist. 

-Tidsbesparingen är förmodligen den vanligaste anledningen till att våra kunder skaffar BMW ConnectedDrive och kopplar ihop sig med sin bil. Trafiken i våra storstäder påverkar vardagen mer än någonsin och kan man slippa en kö blir inte resten av dagen stressig, säger Mikael Lavrell. 

Framtidens mobilitet är här

BMW har genom åren gjort stora investeringar inom området och satsat på digitala tjänster och funktioner som inte bara vänder sig till de tekniskt intresserade, utan även till dem som vill ha smarta och praktiska vardagslösningar. Framtidens bilägande ska enligt BMW vara enkelt, säkert och effektivt. Men också roligt, vilket är möjligt med dagens mobila teknik, som t ex Wifi-nätverket som håller barnen i baksätet glada eller BMW Concierge Service som ger dig möjlighet att prata med en personlig assistent som hjälper dig dygnet runt. Att vara uppkopplad blir helt enkelt ett sätt att också vara avkopplad på resan.

Läs mer om digitala tjänster i bilen här.

 

MER OM BMW:

BMW och Barncancerfonden laddar på nytt

BMW redo för självkörande bilar

BMW gör elbilen till en del av kollektivtrafiken

Laddat för annu fler elbilar på marknaden

author image

Brand Arena

Kontakta mig