Premiär för Kias nya supermiljöbil

Nu lanseras den nya laddhybriden Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Med klassledande räckvidd på el, är den nu redo att rulla på de svenska vägarna.

 

Den nya modellen från Kia kombinerar familjekombins praktiska fördelar med effektiv laddhybridteknik. Kias supermiljöbil har en räckvidd på eldrift upp till 62 km. Den utökade räckvidden, 20 procent längre än konkurrenterna, innebär att många klarar vardagsresorna på 100 procent el.
Även den totala körsträckan står sig bra gentemot konkurrenterna, 1 120 km på en enda batteriladdning och bränsletank.

Bilen har en 50 kWh stark elmotor och ett litiumpolymerbatteripack på 11,26 kWh. Tillsammans med 2,0-liters GDI-bensinmotorn resulterar det i en sammanlagd effekt på 205 hk och 375 Nm.

Plug-in hybriden har snabbt blivit ett hett alternativ på marknaden. Tittar man på kombinationen av driftskostnader, supermiljöbilspremie och ett renare miljösamvete är det lätt att förstå varför.

Den kombinerade förbrukningen för Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid uppges till 1,4 l/100 km (körcykeln för laddhybrider, NEDC), motsvarande 33 g/km CO2.

Nya Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid klassas som supermiljöbil och är därför berättigad den statliga premien om 20 000 kronor. Förmånsvärdet är beräknat till från 1 304 kronor i månaden, vid 50 procent marginalskatt.

 

Läs mer om bilen här

author image

Redaktionen

Kontakta mig