Vart tog 02 vägen?

Volvos nya ”systerproducent” Lynk & Co, visade den Volvo utvecklade prototypen 03 på Shanghai Motorshow. En fyradörrars modell som delar teknik med Volvo.

Lynk & Co är den nya biltillverkaren i Volvos ägares portfölj. Med pengar från Geely och Volvos tekniska resurser, har man i Göteborg börjat utveckla bilar som ska göra sin entré i Europa någon gång under nästa år. Konceptbilen 03 är den andra bilen som visas upp. Den första modellen, 01, visades upp hösten 2016. (Vad hände med 02?) Då handlade det om en SUV baserad på CMA-plattformen som förmodligen kommer att ligga till grund för nästa generation Volvo V40 (XC40?). Denna gång visar man upp en sportig sedan som kanske inte tillhör de allra snyggaste, men smaken är ju individuell.

Det mest intressanta är att man snackar om livstids garanti på företagets modeller. Vi vet ju att KIA lyckades öka sin försäljning på den svenska marknaden mycket tack vare sin 7-års garanti och att Mazda är den tillverkare som erbjuder längst nybilsgaranti med 10 år. Kommer en livstidsgaranti att hjälpa till att penetrera en redan överetablerad marknad? Förmodligen, om priset dessutom är rätt.

Modellerna kommer att ha fri uppkoppling med trafikinformation och en livstids vägassistans. Detaljerna är fortfarande inte avslöjade, men håll med om att det kan bli intressant att följa utvecklingen av detta kinesiska bilmärke med det underliga namnet som utvecklas hemma i Sverige.

 

FOTO: Lynk & Co

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik