Här är Kias nya laddhybrider

Med en supermiljöbil som tjänstebil gör du inte bara en insats för miljön utan också för din plånbok. Det har Kia tagit fasta på och lanserar inom kort två av sina mest populära bilmodeller som plug in-hybrider med en räckvidd på hela 62 respektive 55 km.

Kia står inför en spännande el- och hybridbilssatsning. Inom kort lanseras både den populära crossovern Kia Niro, utsedd till Årets smartaste bil 2016 av Motormännen, och den efterlängtade kombiversionen av Kia Optima, som laddhybrider.

– Det känns jättespännande att Kia nu kan erbjuda två laddhybrider med klassledande räckvidd i kombination med komfort, kvalitet och design i toppklass, säger Jonas Nilsson, marknadschef på Kia Motors Sweden.

Att ha en supermiljöbil som tjänstebil har flera fördelar vad gäller både miljö och ekonomi. Nya Optima Sportswagon Plug-In Hybrid Business har till exempel ett förmånsvärde från 1 363 kronor i månaden, vid 50 procent marginalskatt.

– Dessutom kan man spara in en hel del på lägre bensinförbrukning, säger Jonas Nilsson.

Förbrukningen vid kombinerad körning el och bensin ligger på 0,14 l/mil.

LÄS MER OM BILARNA HÄR

De frågetecken som finns när det gäller elbilar handlar främst om laddningsmöjligheter och räckvidd. Med en laddhybrid behöver man inte oroa sig eftersom motorn drivs av bensin om batteriet laddas ur. Inför lanseringen har batterikapaciteten dessutom utökats och bilarna har klassledande räckvidd.

– Med Kia Optima Sportswagon kan du köra upp till 62 kilometer på ren el och Kia Niro har en räckvidd på upp till 55 kilometer på el, vilket räcker bra för vardagspendlingen. Tack vare laddhybridens smarta teknologi kan du välja bort den förinställda prioriterade eldriften och köra i hybridläge när du ska göra längre resor och behöver inte oroa dig för laddningsmöjligheterna längs vägen. Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid tar dig på så sätt upp till 1120 km på en tank, säger Jonas Nilsson.

Kia Niro Plug In-Hybrid lanseras efter sommaren 2017 medan nya Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid går att beställa redan idag för leverans i sommar. 

LÄS MER OM BILARNA HÄR

author image

Redaktionen

Kontakta mig