Opel presenterar nyhet: Insignia Country Tourer

I raden av märken och modeller med högre markfrigång och plastdetaljer, kommer nu även Opel med sitt bidrag, Insignia Country Tourer.

Opel vilar inte på hanen. Kort efter att vi fått testa nya Insignia Grand Sport, avslöjar Opel nästa modell i serien. Det handlar om en 20 mm högre Insignia Sports Tourer med de traditionella skogsmulle-attributen som består av svarta plastlister runt hjulhusen, vid trösklarna och silverfärgade hasplåtar fram och bak. I övrigt är bilen i det närmaste identisk med Insignia Sports Tourer.

Detta ska ge bilen en sportigare image och tilltala en yngre målgrupp som är mer aktiva. Den fina fyrhjulsdriften som jag beskrev i min test av Insignia Grand Sport, kommer att bidra till flexibiliteten. Nya Opel Insignia Country Tourer är större än sin föregångare. Det 92 mm längre axelavståndet bidrar till bättre utrymmen bak och ett bagageutrymme som rymmer mer än t.ex. Volvo V90. Motoralternativen blir desamma som för övriga Insignia modeller och utrustningen densamma. 

”Country Tourer är det perfekta valet för de som vill kombinera ultramoderna uppkoppling och assistanssystem med utrymmen, offroadkapacitet och individuell styling. De praktiska egenskaperna och den spännande robusta framtoningen gör Insignia Sports Tourer till den idealiska bilen för alla med aktiva fritidsintressen”, konstaterar Peter Christian Küspert, Opel Vice President Sales & Aftersales.

Nya Opel Insignia Country Tourer får officiell världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i höst (14-24 september). Till svenska återförsäljare kommer bilarna senare i höst. Inga priser finns ännu tillgängliga, men den lär bli väldigt prisvärd eftersom Opel har en aggressiv prisstrategi. 

 

 

FOTO: Adam Opel AG

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik