Smygkika på nya SKODA Octavia

Nya Skoda Octavia

Foto: Skoda

Första bilderna på nya Skoda Octavia har släppts. Bilmärkets storsäljare har förutom designlyftet, fått ny utrustning och senaste assistanssystemen för infotainment och uppkoppling.

Nya SKODA Octavia har fått nya, mer strömlinjeformade linjer. De två angränsande strålkastarna i fronten formar ett nytt ansikte för bilen med full LED-teknologi. Fronten ger ett bredare och kraftfullare intryck, med mer karaktär och en logotypen som blivit mer framträdande.

Uppgraderingen av modellen har gett Octavia nya Infotainmentsystem. Alla fyra versioner – Swing och Bolero samt navigationssystemen Amundsen och Columbus – kommer nu med display i glassdesign med touchfunktion. Columbus har nu en 9,2-tumsskärm, samt en WLAN hotspot och, om så önskas plats för SIM-kort med LTE speed för extra snabb anslutning till Internet. SKODA Connect är senaste versionen av connectivitysystem i bilen med ”Infotainment Online” och ”CareConnect”.

Octavia flyttar också fram positionerna vad gäller assistanssystem – med teknologi som hittills varit förbehållen i något högre segment. Om man exempelvis använder Octacvia som dragbil så kan ”Trailer Assistant” ta över styrningen vid backning.

Ett system för fotgängarskydd kompletterar systemet Front Assist som sedan tidigare har bland annat autobroms. Utöver detta har parkeringsassistansen blivit utvecklad och optimerad. Tack vare den bakre radarn gör systemen Blind Spot Detection och Rear Traffic Alert det säkert att byta fil samt ger hjälp när man backar ut från en parkering. Backkameran hjälper också till här genom att visa omgivningen bakom bilen på monitorn inne i bilen.

Nya Simply Clever-funktioner har också adderats till uppgraderade Octavia. Bland dessa en nyckel som kan personifieras efter flera olika förare för att spara individuella inställningar, uppvärmbar ratt, fällbara bord i baksätet med mera.

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig
logo nyteknik