Volkswagen satsar fossilfritt

Ett tydligt ställningstagande av Volkswagen som nu lägger större fokus på elbilar. Vet de något som våra svenska politiker inte vet? 

Volkswagen omvandlar nu den så kallade ”Transparent Factory” (Die Gläserne Manufaktur) i tyska Dresden till en produktionsanläggning igen. Från och med april 2017 ska nya e-Golf produceras där. Detta tillkännagavs i Dresden på torsdagen av Volkswagens utvecklingschef Frank Welsch.

e-Golf är helt eldriven och nästa version som lanseras under våren 2017 har en räckvidd på upp till 300 kilometer enligt den europeiska körcykeln NEDC. e-Golf produceras i Wolfsburg som är huvudanläggningen för Golf. Framöver ska modellen även produceras vid anläggningen i Dresden i delstaten Sachsen.

Volkswagen kommer att investera mer än 20 miljoner euro i utvecklingen av Transparent Factory i ett "Center of Future Mobility". Dessutom har Volkswagen Sachsen och Dresden nyligen enats om ett omfattande partnerskap för att främja elektrisk mobilitet och digitalisering.

Produktionen i Dresden återupptas i början av april 2017. Dessutom kommer kunderna att kunna ta emot alla Volkswagens eldrivna modeller – e-Up, e-Golf, Golf GTE och Passat GTE – i Dresden, förutom Autostadt i Wolfsburg.

Volkswagen har satt upp målet att sälja 1 miljon elbilar per år 2025.

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik