Arteon − ny kombikupé från VW

Foto: Volkswagen AG

Förra generationens VW Passat erbjöd en snygg fyrdörrarscoupé. Sommaren 2017 kommer uppföljaren och det är en kombikupé. 

Tre månader före sin världspremiär på bilsalongen i Genève, ger Volkswagen en första titt på konturerna av sin nya toppmodell: Arteon. Den helt nya modellen positioneras över Passat och förstärker den övre mellanklassen med exklusiv och dynamisk design. 

Förutom Arteons emotionella profil, inför Volkswagen också ett nytt uttrycksfullt och tydligt horisontellt ”ansikte” för märket. Ett utmärkande drag är lamellerna i kylargrillen som fortsätter in i de tredimensionella LED-strålkastarna.

Denna femdörrars-kupé är dessutom mycket praktisk. Medan dörrarnas ramlösa fönster återspeglar de typiska stilistiska elementen i en Gran Turismo, ger den topphängda och breda bagageluckan optimal tillgång till ett enormt bagageutrymme. 

"Vid första anblicken väcker Arteon känslor genom sin uttrycksfulla design. Den överraskar sedan med sina praktiska förtjänster. Denna kombination är unik!", säger Tobias Sühlmann, exteriördesigner.

Namnet Arteon − med betoning på första stavelsen − består av två delar: ”Art” beskriver sedanens harmoniska och emotionella linjer. Ändelsen "eon" identifierar bilen som en premiummodell, på samma sätt som Volkswagens toppmodell för den kinesiska marknaden: Phideon.

Nya Arteon presenteras offentligt för första gången på bilsalongen i Genève i mars 2017. Lanseringen planeras till sommaren 2017.

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik