VW:s Golf bakom Sverigerekord

VW Golf

Foto: Volkswagen

Volkswagen har slagit sig själva och satt nytt försäljningsrekord i år. Golfen - som i år toppade som Sveriges mest sålda bil - uppges vara en tydlig förklaring till framgångarna.

Till och med november i år registrerades 51 985 VW-personbilar i Sverige. Det är 72 fler än hela förra årets antal registreringar av varumärkets personbilar. Särskilt bra har det gått för Golf som under fyra månader (juli-oktober) var Sveriges mest sålda bil. Det visar statistik från branschorganisationen BIL Sweden.

−Tack vare ett brett och attraktivt modellutbud och starka återförsäljare har vi redan nu slagit förra årets försäljningsrekord, säger Sten Forsberg, chef för VW Sverige.

VW Passat GTE

Passat GTE

Med den vetskapen ser bilmärket nu fram emot Sveriges försäljningsstart av nya Golf. "Förutom nya motorer, förfinad design och nya förarassistanssystem har stort fokus lagts på infotainmentsystemen", beskrivs modellen i ett pressmeddelande.

− Vi ser mycket fram emot att lansera nya Golf som kommer att sätta ny standard i klassen som den själv namngett, säger Sten Forsberg.

En annan modell som det gått särskilt bra för är laddhybriden Passat GTE. Här har man lyckats toppa  svenska listan med årets mest sålda supermiljöbilar. Marknadsandelen ska för närvarande ligga på 31,4 procent av samtliga supermiljöbilar.

Räknar man in laddhybriden Golf GTE och ed eldrivna e-Golf och e-up!, ligger VW:s marknadsandel på 36,8 procent av supermiljöbilarna.

− Vi har på allvar startat elektrifieringen av den svenska bilparken, säger Sten Forsberg.

 

Nya Golf

Foto: Volkswagen AG

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig
logo nyteknik