Volvo + Skype = Mindre kontorsjobb?

Nu står det klart att Volvos bilar i 90-serien blir först ut med att få appen Skype for business. Tanken är att ytterligare underlätta för "kontorsarbete" i bilen.

- Vi har alla varit med om det: man sitter i bilen och försöker vara med i en telefonkonferens. Man antingen fumlar eller tappar telefonen när man försöker ansluta sig eller så har man glömt den långa PIN-koden som behövs för att ansluta sig. Det är inte det bästa sättet att starta ett viktigt samtal i bilen. Ovanpå på det så är inte uppmärksamheten där den ska vara - på vägen. Med lanseringen av Skype för Business försvinner alla de problemen, säger Anders Tylman-Mikiewicz, Vice President för Consumer Connectivity Services på Volvo Car Group.

Microsofts samarbets- och produktivitetsapp "Skype for business", ska nu inkluderas i samtliga bilar i deras 90-serie. Bilmärket uppges därmed bli först ut med att erbjuda appen direkt i bilen.

I ett pressmeddelande förklarar Volvo satsningen med att vara ett "stort steg framåt för uppkopplade tjänster i våra bilar".

- (...) När våra autonoma bilar kommer ser vi en framtid där flexibla uppkopplade tjänster i bilen gör det möjligt för människor att minska sin tid på kontoret. Detta är bara början på ett helt nytt sätt att se på hur vi använder tiden när vi sitter i bilen, säger Anders Tylman-Mikiewicz.

Kolla på videon för att se hur appen fungerar i verkligheten!

 

Bild: Volvo cars

Bild: Volvo Cars

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig
logo nyteknik