Varför vara som alla andra?

Vi skämtar om jantelagen men inser inte alltid att den faktiskt styr vårt beteende. Men som tur är finns de som går mot strömmen.

Det finns de som föredrar något anonymt som t.ex. en silverfärgad V70 och så finns det de tjänstebilsförare som vågar sticka ut, de som går mot strömmen och sätter lite färg på tillvaron genom att välja en udda tjänstebil. Du vet dom där 5% på en normalfördelningskurva som vi gillar…för att de vågar.

Så för att hjälpa dig i kampen mot ”basbelopps-hetsarna" på kontoret så har vi listat de 10 mest "vågade" tjänstebilsförslagen under 7,5 basbelopp (336 000 kr för 2017). 10 tjänstebilsval som visar att du har en personlighet och är en färgklick i vardagen.

Varsågoda! Här är förslagen. Några vilda och galna men andra rätt så smarta:

10. SsangYong Rexton från 249 900 kr. Ett udda koreanskt märke som gör sitt återtåg i Sverige, denna gång med en 2,2 liters diesel som ger 178 hk och ett vridmoment på 400 nm. En bil för dig som ofta kör med släp. Den får dra hela 3,5 ton!!!

9. Citroën Grand C4 Picasso från 214 900 kr. Bilen för dig som har stor familj, många vänner och värdesätter extraordinär komfort. Finns med tre fina motoralternativ som är både snåla och pigga.

8. Fiat 500+ från 249 900 kr. Glöm gamla fördomar. Det här är en riktigt trevlig crossover . Bra utrustad med bl.a. fyrhjulsdrift och två riktigt pigga motoralternativ. Snygga detaljlösningar och riktigt kul att köra.

7. Honda CR-V från 255 900 kr. En riktigt trevlig SUV till ett bra pris. Här får man en bra utrustad bil med bra utrymmen och trevliga köregenskaper. Väljer man fyrhjulsdrift så får man riktigt bra terrängegenskaper.

6. DS 5 från 269 900 kr. Citroëns "lyxbilsmärke" är en riktigt iögonfallande komfortvagn som många gånger utsetts till snyggaste bilen. Här får man en design som håller många år och en underbar bil att köra.

5. Mazda MX-5 från 224 900 kr. Vad nu då? En cab? Ja, varför inte? Har man inte familj och gillar att köra bil så är Mazda MX-5 ett perfekt val. En av de mest prisade bilarna 2016 och med ett grymt andrahandsvärde! Våga ha kul!

4. Peugeot 308 GTi från 309 900 kr. Utvecklad av Peugeot Sport med teknik från racingvärlden så är Peugeot GTi en riktig upplevelse att köra.  Den har riktigt bra utrymmen, 270 vilda hästkrafter och en härlig 6-växlad manuell låda.

3. Mini Cooper Clubman All4 från 269 000 kr. Minin som blivit "Midi". En kombi med riktigt bra utrymmen, BMW kvalitet, fyrhjulsdrift och massor med körglädje. Det här är riktigt mycket bil för pengarna

2. Skoda Octavia RS från 277 300 kr. Ett riktigt krutpaket från en av Europas mest spännande biltillverkare. Utrymme som en V70 och körglädje som en sportbil. Kanske marknadens mest prisvärda bil!

1. Alfa Romeo Giulia från 305 000 kr. Den italienska biltillverkarens senaste juvel tar tätplatsen. Denna underbara bil som faktiskt slår BMW 3-serien i många tester, erbjuder italiensk design, körglädje i kvadrat och med en åtskilligt högre kvalitet än tidigare.

Nu fick du kanske lite att fundera på och det var syftet. Våga bryta mot normerna och upptäck vad som finns utanför "boxen". Där finns mycket roligt att hämta. 

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik