Test: Tesla Model X transporterar mig

Tesla är ett av världens mest omskrivna bilmärken, lite av bilarnas Apple. De senaste åren har det handlat mycket om autonoma funktioner och nu var det hög tid att testa dem. 

Att Tesla är ett av världens främsta innovatörer inom elteknik för bilar, det råder ingen tvekan om, men det stannar inte bara där. Nu lägger man, liksom många andra tillverkare som t.ex. Volvo, stort fokus på att utveckla system som tillåter bilarna att köra själva. De kallas autonoma bilar och utvecklingen går snabbt. Idag ligger Tesla i framkant, men frågan är hur länge?

 

Men på vägen i denna utveckling så har det gått snett ett antal gånger. Vi har hört om bilar som krockat därför att förarna överlåtit allt ansvar till bilens funktioner och därför är många tveksamma till denna utveckling. Jag är däremot övertygad om att med den snabba utveckling som pågår just nu och en ökad förståelse för att det är föraren som är ansvarig för att framförandet av fordonet och inte vice versa, så är detta en riktigt bra teknik.

Efter att ha följt denna utveckling under de senaste åren, var det så dags att äntligen testa Teslas autonoma funktioner i vardagstrafiken. Hur det fungerade kan du se här nedan. Spoiler alert: Jag blev imponerad.

 

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik