Så ser VW:s framtida ikon ut

Foto: Volkswagen

Volkswagens framtida elbilsikon presenteras snart i USA. Modellen som beskrivs som "revolutionerande" har två elmotorer och fyrhjulsdrift samt en "flexibel" interiör.

Ett multifunktionellt fordon av en ny era. Så beskriver Volkswagen sin nyaste modell från den helt eldrivna I.D-familjen. Om ett par veckor får allmänheten känna och klämma på den nya konceptbilen när den presenteras på bilsalongen i Detroit, USA.

Bilen har två elmotorer och fyrhjulsdrift samt en "flexibel" interiör som gör det möjligt att utnyttja utrymmet till fullo. Volkswagen meddelar att modellens revolutionerande koncept bygger på en kombination av gott om utrymme och lång räckvidd. "En ny känsla av frihet med nollutsläpp. En ny epok av rörlighet", skriver bilmärket i ett pressmeddelande.

 

 

Foto: Volkswagen

I.D.-familjen står för en ny generation av fullt uppkopplade och helelektriska fordon med samma detaljkvalitet som kännetecknad Volkswagen i övrigt.

I framtiden uppges I.D.-bilarna att vara självkörande. "Ett lätt tryck på Volkswagen-logotypen och den elektriskt infällbara ratten försvinner in i instrumentpanelen. Medan föraren slappnar av övervakar laserskanners, ultraljuds- och radarsensorer samt kameror omgivningen och andra trafikanter", beskriver bilmärket det framtida förarscenariot.

Förutom den nya konceptbilen inom I.D.-familjen, kommer även nya sjusitsiga SUV Tiguan att presenteras på bilsalongen i Detroit.

 

author image

Josephine Bergenmar

Kontakta mig
logo nyteknik