Mera klös i Volvo V90 CC

Volvo Cars prestandamärke Polestar vilar inte på hanen. Tydligen tyckte man inte att prestandan i nya V90 Cross Country var tillräcklig.

Polestar grundades som ett motorsportteam 1996 och har varit framgångsrikt i flertalet mästerskap med olika Volvo-modeller. 2009 började Polestar erbjuda prestanda-relaterade produkter till Volvos kunder. De första serietillverkade prestandabilarna lanserades 2014 med Volvo S60 och V60 Polestar. Nu finns senaste generationen Polestar Performance-optimering tillgänglig för nya Volvo V90 Cross Country. 

– Att inkludera V90 Cross Country, en riktig äventyrscrossover, i vårt optimeringsprogram är en viktig del i vår verksamhet genom att vidare expandera i Volvo Cars nya SPA-plattform. Vår produkt förser prestandaorienterade kunder med en ny nivå av körglädje, säger Niels Möller, Chief Operating Officer på Polestar.

Optimeringen, som inledningsvis görs tillgänglig för V90 Cross Country T6, D5 och D4, ökar inte enbart motorprestandan utan påverkar totalt fem områden för en mer dynamisk körupplevelse. Huvudfokus för optimeringen ligger på mellanregistret, det område som används mest vid vardaglig körning. Kopplat till detta är en ny kalibrering av växellådan, som inkluderar snabbare växlingar för att stödja den ökade prestandan och sammantaget skapa en mer engagerande körupplevelse.

Priser och specifikationer hittar man hos Volvohandlaren.

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik