Kia Picanto blir kaxigare

Foto: KIA

En ganska slätstruken liten bil, får en attityd som ska locka en yngre målgrupp. Med rätt pris kan den bli ett hot mot VW Up!

Kia Motors avslöjar nu de första detaljerna om deras minsting, nya Picanto som är en av deras globalt bäst säljande modeller. Designskisserna visar den tredje generationen Picanto med ett modernare utseende. Precis som Volkswagen Up! så får kunderna en större möjlighet att personifiera sin bil.

Foto: KIA

Nya Picanto behåller sina kompakta yttermått, men får ett betydligt ”kaxigare” utseende tack vare lite mer vågade karosslinjer och detaljer. I tillägg till designen så erbjuder man mer vågade färger.

Nya Picanto kommer även att utrustas med den senaste tekniken och säkerhetssystemen. Interiören får sig en rejäl ansiktslyftning med en elegantare finish och bättre komfort. Den nya designen kommer att ge bilen bättre utrymmen för samtliga passagerare och deras bagage.

Foto: KIA

De första ”riktiga” bilderna av nya Picanto kommer att visas i början av 2017. Vi vet inte om bilen kommer att presenteras på bilsalongen i Geneve i början på mars, men det är mycket troligt.  

author image

Håkan Nilsson

Kontakta mig
logo nyteknik