58% stressas av parkeringssituationen

En ny undersökning visar att 58 procent av Stockholms bilister känner stress av att hitta en parkeringsplats, lika många tycker att det är stressande att få in bilen i parkeringsrutan. Och när det är dags att hitta parkeringsautomaten får 59 procent höjda stressnivåer.

Men stressen slutar inte när bilen väl är parkerad, enligt EasyParks undersökning genomförd av undersökningsföretaget Netigate.

– När man väl hittat parkeringsplats, lyckats klämma in bilen i det trånga utrymmet och hitta automaten uppger 49 procent av Stockholmsbilisterna att de ibland eller ofta blir försenade till sitt möte på grund av den tid parkeringen tog. Det bidrar också till den dagliga stressen, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige.


När det är dags att åka
hem fortsätter stressen. 38 procent av respondenterna uppger att de ofta tänker på när parkeringstiden går ut. När det väl är dags att ta bilen och åka hem uppger var femte att de ibland eller ofta glömt var de parkerat bilen.


Idag är teknik en viktig faktor för att minska stress. Just Stockholm är en viktig plats för innovation av nya smarta tjänster. En innovativ tjänst som är född i Stockholm är parkeringsappen EasyPark. Med den har användaren en egen parkeringsautomat i fickan och kan starta, stoppa och förlänga sin parkeringstid med ett par knapptryck. Nästa steg för EasyPark är att hjälpa bilisterna att hitta en ledig parkeringsplats.

 

author image

Redaktionen

Kontakta mig
logo nyteknik