Tankkort sparar en dag av administration varje månad

Företag kan i snitt spara en dag av administration per månad genom att införa tankkort. Det menar brittiska företaget Fuel Genie som undersökt saken.

Enligt Fuel Genie använder en tredjedel av alla brittiska företag sig av en “pay and reclaim”-modell för bränsle. Denna modell, som innebär att den anställde betalar bränslet och sedan begär ersättning från arbetsgivaren, är även vanlig i Sverige på grund av sin enkelhet.

Men det finns nackdelar med systemet. Administrationen runt omkring tar nämligen i snitt åtta timmar per månad för företaget, enligt Fuel Genies beräkningar. Något som beräknas kosta mer än 1 500 pund per år i direkta personalkostnader.

Genom att införa tankkort kan företag dock spara både tid och pengar.

“Att byta till tankkort hjälper inte bara företag att spara pengar på bränslefakturor varje månad, utan sparar också en hel del administrativ tid”, säger Robert Pieczka, managing director på Fuel Genie, till FleetNews.

Och han menar att den insparade tiden får stora effekter:

“Att återfå nästan en dag av arbetstid varje månad kan göra stor skillnad på nivån av service ett företag kan ge till sina kunder och har stor påverkan på de månatliga intäkterna som helhet.”

author image

Johanna Petersson

Kontakta mig
logo nyteknik