Här är nya Mazda CX-30

Igår, den sjunde mars öppnade bilsalongen i Genève upp för allmänheten och en av godbitarna de kommer att få se är den nya Mazda CX-30!

Den femte mars höll Mazda sin presskonferens på bilsalongen Genève och där visade de upp en helt ny SUV för första gången - Mazda CX-30. Det är den andra modellen i Mazdas senaste produktgeneration och är en helt ny kompakt SUV som storleksmässigt placerar sig i mellan Mazdas andra båda populära SUV modeller CX-3 och CX-5. Mazda CX-30 kommer att bli en global modell och är planerad att börja byggas till sommaren 2019.

Designmässigt har Mazda CX-30 fått ett kraftfullt utseende som likt andra modeller fått sitt designtema från den mångfaldigt prisbelönta Kodo designen som Mazda skapat. Det är ett designspråk som hämtat inspiration från japansk estetik. Inuti bilen dominerar det enkla. Den fylls av horisontella linjer och hög materialkvalitet. Kupén ska kännas exklusiv och tanken är att komfortnivån ska vara väldigt hög.

Motorprogrammet kommer att inkludera bensinmotorn Skyactiv-G och en snål dieselmotor som kallas Skyactiv-D, samt den omtalade nya bensinmotorn med kompressionständning - Skyactiv-X. Bensinmotorerna kommer att assisteras av en 24V mildhybrid, kallad M-hybrid, vilken på ett effektivt sätt kommer att alstra och lagra bromskraftsenergi i ett litium jon-batteri, för att sedan assistera motorn vid acceleration från stillastående. Alla olika motoralternativ kommer att finnas tillgängliga med AWD.

Nya Mazda CX-30 kommer att finnas utställd på Genève Motor Show för allmänheten mellan den 7:e och den 17:e mars 2019.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik