Fisker lanserar eldriven SUV!

Till 2021 ska vi för första gången få träffa på Fiskers första eldrivna SUV, en bil som ska konkurrera med Tesla Model Y.

Fisker presenterar alltså en sprillans ny konkurrent till Tesla Model Y. Den nya eldrivna SUV:en ska kosta under 40 000 dollar, vilket blir under cirka 370 000 svenska kronor. Räckvidden ska vara strax över 48 mil och batterikapaciteten ska ligga på minst 80 kWh.

Bilmodellen har inte ännu fått något namn vad vi vet. Något som vi dock vet är att den ska finnas med både två- och fyrhjulsdrift och den kommer att komma med en eller två elmotorer. Dessutom har grundaren av Fisker, Henrik Fisker, antytt att bilen kommer att få ett targatak som är elektriskt manövrerat och har en stor head up-display.

Henrik Fisker, som tidigare är känd för att ha designat bilar som Aston Martin DB9 och BMW Z8, startade Fisker Inc, 2016. Detta efter att hans tidigare företag, Fisker Automotive, gick i konkurs på grund av det enorma misslyckande som var Karma.

Var bilen kommer att tillverkas är ännu inte helt klart men redan i år kommer vi att kunna se några testbilar rulla längst gatorna.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik