Volkswagen presenterar mobila laddstationer

Under 2019 kommer Volkswagen att introducera powerbanks för elbilar. Pilotprojektet lanseras i Volkswagens egna hemstad för att under 2020 sedan genomföras i andra städer.

Äger du en smartphone? Då är du kanske medveten om vad en powerbank är? Det är nämligen en laddningsbar modul som du sedan kan ta med dig varsomhelst för att sedan ladda din telefon när du behöver det. Efter samma princip fungerar Volkswagens mobila laddstationer. De kan ställas in flexibelt och är oberoende av strömförsörjningen på platsen där den är. Vilket betyder att de kan placeras ut var de än behövs som till exempel på offentliga parkeringar, vid företagets lokaler eller på stora evenemang.

Laddningskapaciteten på upp till 360 kWh möjliggör laddning av upp till 15 e-fordon. Tack vare snabbladdningstekniken tar laddningsprocessen bara 17 minuter i genomsnitt. Om enegiinnehållet i den intergrerade batterisatsen är mindre än 20 procent byts den enheten enkelt ut mot en annan. Om den är permanent ansluten till en strömkälla med upp till 30 kW via växelström laddas batteriet självt.

De första mobila snabbladdningsstationerna introduceras redan i början av 2019 i Volkswagens hemstad som en del av ett pilotprojekt och kommer att stödja utbyggnaden av en laddningsinfrastruktur i stadsområdet. Från och med 2020 kommer laddstationen också att genomföras i andra städer och samhällen.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik