Upplev Polestars nya teknik – utan att äga bilen

En ny modell, med ett helt nytt gränssnitt. När Polestar modell ”2” lanseras senare i år kommer även ett nytt infotainmentsystem baserat på Googles Android.
Men redan nu kan du uppleva tekniken.

Polestar är företaget som en gång i tiden ägnade sig åt att trimma Volvo-bilar. Med tiden blev man partner för att sedan bli uppköpta samt avknoppade av tillverkaren. 2019 kommer att vara ett stort och viktigt år för det nya märket som dels producerar sin första bil egna bil, men även kommer att lansera en ny helt elektrisk modell. Och med den nya modellen så kommer det en hel del nytt. Och en av de stora nyheterna är att Volvo/Polestar lyckats knyta robusta vänskapsband med Google. Man kommer framöver att bygga sina infotainmentsystem på den amerikanska jättens Androidplattform – något man är ensamma om i branschen.

Detta är i och för sig ingen nyhet, det har Volvo kablat ut vid ett par tillfällen redan. Men vad som är nytt är att Polestar nu låter envar som har lust att få provköra systemet. Det man kräver är en mobil eller sufrplatta, sen är det bara att surfa in på en testsida och följa instruktionerna. Självklart blir det lite ”hittepå” då man inte kan känna av skillnaderna, men det ger en inblick i vad som komma skall.

Det vi kan lära oss är att man kommer kunna justera styrning (tre steg), bromskraftsåtervinning, stänga av/sätta på kurvhastighetsassistent/filhållare/fartkameravarnare med mera. Det kommer även vara lätt att ha överblick på alla parkerings, musik och kartappar – och för de som är vana vid en Androidtelefon lär det vara välkänt.

Polestar visar även upp en lite humoristisk sida, och för de som känner att andan faller på – så kan man faktiskt spela ett spel i systemet. Detta, kallat Polestar Space Warp, är en version av Space Invader.

Det är fortfarande en tid kvar till vi får se Polestar 2, men om du är en spekulant kan du alltså redan nu börja bekanta dig med bilen.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik