Sneak peak på Skodas nya SUV

Nu är det inte långt kvar tills bilsalongen i Genève går av stapeln och vi är minst sagt exalterade. Ett dragplåster på salongen är Skodas nya SUV som ska visas upp för första gången. Men, redan nu kan du få en liten smygtitt!

Under bilsalongen i Genève är det alltså dags för Skodas tredje SUV-modell att visas upp för världen. Inför premiären har dock Skoda själva kallat det en crossover, men nog är det en liten SUV? I vilket fall som helst ska den bygga på den väletablerade MQB A0-plattformen. Den plattformen delas med bilmodeller som Seat Arona och Volkswagen T-Roc.

Här kan vi som nämnt se en liten smygtitt på bilen som Skoda själva publicerat. Trots att vi inte ser allt för mycket så kan vi ändå ganska lätt närma oss en bild på hur bilen kommer att se ut. Den ska nämligen baseras på konceptet Vision X. Vision X visades i sin tur för första gången förra året under samma bilsalong i Genève.

Det lilla vi ser på teaser-bilden stämmer också överens med förra årets koncept. På sitt Twitter-konto har Skoda också publicerat en animation. Animationen visar den nya SUVens DRL/varselljus- och blinkersgeometri. Både Kodiaq från 2016 och Karoq från 2017 är större i paletten än den nya bilen vilket gör den till det minsta alternativet.

Bilsalongen i Genève går av stapeln 5 mars och håller på till den 17 mars.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik