Nya Mercedes CLA Coupé avtäckt!

CES har gått av stapeln i Las Vegas i veckan och har hittills avslöjat en hel del innovationer. En av dem är ingen mindre än nya Mercedes CLA Coupé.

Precis denna vecka pågår CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas, USA. Det är som bekant en plats för teknologiska innovationer sedan många år tillbaka. I år tar Mercedes tillfället i akt och visar officiellt upp nya Mercedes CLA Coupé för första gången.

Den första versionen av CLA presenterades vi för 2013. Den versionen vi denna gång får se på CES är minst sagt en uppdatering, både när det kommer till teknologi och design. Den nya Mercedes CLA Coupé är först och främst snygg, vilket kanske låter som en platt förklaring men det är sanningen.  

Till uppdateringarna hör en ökning av 1,9 tum på längden och 2,1 tum på bredden där det mesta av den extra längden fasar in i hjulbasen. Både den extra längden och bredden syns alltså inte avsevärt utifrån eller ens påverkar utseendet på bilen men öppnar upp för mer plats inuti bilen. Midjelinjen på bilen har höjts, huven förlängts och hjulbågarna har fått en uppgradering och blivit mycket mer muskulösa.   

CLA Coupén är ett tydligt resultat av Mercedes satsning på mindre modeller, vilket de gör för att locka till sig en yngre målgrupp.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik