Nu kan du designa din egen Model 3

I dag öppnar Tesla upp sitt publika onlineverktyg för beställning av Model 3. Det innebär att hugade spekulanter, som inte högg vid introduktionen, nu kan specificera en bil.

Det går inte att säga annat än att Teslas lansering av Model 3 är världsunik. Att man utan att ens ha visat en produktionsfärdig bil – lyckades få hundratusentals beställningar är otroligt. Och även om utvecklingen och produktionsinledningen drabbats av problem – har man nu kommit igång rejält.
I februari börjar de första europeiska leveranserna då Tesla skeppar över Model 3 bilar enligt specifikationerna som gäller på vår marknad. Och att man tagit sig över Atlanten märks även att man öppnat upp sin designstudio för instegsmodellen i flera länder.

Det innebär att alla nu, oavsett om man har en reservation eller ej, kan bygga en bil. Vid lanseringen kommer det erbjudas modellen Long Range Dual Motor AWD samt toppversionen Performance. Den förstnämnda ha en WLTP-räckvidd på 56 mil, medan den senare tar sig 53 mil.

Model 3 har, liksom övriga Tesla-modeller, gratis uppdateringar ”over-the-air”, högsta säkerhetsbetyg och tillgång till Tesla Mobile Service. Dock har den inte gratis tillgång till Supercharger-laddning – men det har å andra sidan inte de som köper en ny S- eller X-modell nu heller.

MISSA INTE: Första bilden på POLESTAR 2

En intressant sak för de som siktar på att byta tjänstebil är att båda versionerna erbjuds med företagsleasing från 4 532 kronor i månaden (ex moms). För tjänstebilister är det även ett attraktivt förmånsvärde från 3 791 kronor.

Alternativen i designstudion innehåller fem exteriörfärger, tre fäljalternativ och två interiörfärger. Priset startar på 650 200 kronor för Long range-modellen och för de som vill ha den mer prestandainriktade ligger prislappen på 767 200 kronor.

author image

Felix Björklund

Kontakta mig
logo nyteknik