Så här ser nya Audi TT RS ut...

Audi TT RS har fått ett facelift, knappt ett halvår efter att vanliga Audi TT gjort samma uppdatering. Här kan du se bilderna!

Du kanske minns när vanliga Audi TT:s facelift offentliggjordes i juli 2018? Då minns du kanske att TT RS varken coupén eller roadstern visades upp. Men, bättre sent än aldrig så får vi äntligen se vad Audi gjort för de här värstingarna denna gång.

Det påstås att hela framsidan av bilarna ska vara omritade, men det som kanske märks mest är större avgasrör på stötdämparen vilket bidrar till ett mycket mer aggressivt utseende. Utöver det är justeringarna som gjorts nästan bara märkbara för ett riktigt Audi-fan. Men, ändringar finns det.

Baktill har de fått nya sidvingar som ämnar ge dem en mer maskulin look. En smal linje löper från den ena baklyktan till den andra. Spoilern kan du få i samma färg som bilen eller få den målad i en glansig svart färg eller aluminium. Som köpare får du möjligheten att välja mellan hela åtta olika färger där det till och med finns en som är helt exklusiv för TT RS - Kyalami green.

Motorn utgörs fortsatt av en turboladdad femcylindrig bensinmotor med 400 hästar och 480 Nm. Den gör 0-100 km/h på ynka 3,5 sekunder. Bilens kraft är kanaliserad i ett fyrhjulsdrivet system med en sjuväxlad S tronic växellåda.

Audi började ta emot beställningar igår, den sjunde februari.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik