Nytt elbilskoncept från Kia visas upp på bilsalongen i Genève

Om knappt två veckor går bilsalongen i Genève av stapeln och där planerar Kia att visa upp sitt nya elbilskoncept.  

Den nya konceptbilen är designad vid det europeiska designcentret i Frankfurt och Kia menar att det är en visuell gestaltning av hur de vill avancera och förflytta sig in i den nya och väldigt spännande elektrifierade bilvärlden.

Designchefen hos Kia Motors Europe, Gregory Guillaume uttrycker sig så här kring konsten att deisgna bilar:

“Bildesign handlar om att fånga hjärtat och få det att slå lite snabbare, lite längre och det är inget vi tror ändras bara för att bilen drivs elektriskt”

Han fortsätter sedan med att förklara att Kia inte vill kompromissa med den hårresande känslan av att köra en ny och dynamisk bil i framtagningen av det nya konceptet:

“Vi såg framför oss en helelektrisk vil som svarar på konsumenternas dubier kring räckvidd, prestanda, laddningsnätverk och kördynamik, samtidigt som den ger gåshud på betraktaren och får nackhåren att resa sig på föraren. Vårt helelektriska koncept är inte enbart en pulshöjare utan även en vägvisare i vår holistiska och känslomässiga inställning till elektrifiering”

Bilsalongen i Genève pågår mellan 5 - 17 mars. Den öppnar upp för pressen redan den 5 mars och för allmänheten den 7 mars.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik