Nya Opel Corsa revolutionerar småbilssegmentet

1982 lanserades den första Opel Corsa till världen. Ett startskott som resulterat i totalt 13,5 miljoner sålda enheter fram tills idag, i form av 5 olika modeller. Men detta år så är Opel en aning mer upprymda att presentera den nästa generationen…

Den nya generationen kommer att, för första gången, få den revolutionerande och prisbelönta strålkastarteknologin IntelliLux LED® matrix. Det adaptiva och bländfria LED-systemet har imponerat på experter och kunder sedan introduktionen i nuvarande Opel Astra. Efter att matrix-strålkastarna introducerades i kompaktklassen kommer de nu för första gången i det mycket populära B-segmentet som är det största i Europa. Det här är ytterligare ett bevis på hur Opel demokratiserar avancerad teknologi.

Detta är annars en teknik som bara använts i dyra premiumbilar, men nu väljer alltså Opel att låta den nya generationens Corsa. Enligt Opels VD, Michael Lohscheller gifter det sig bra med Opels värderingar i stort.

“Vi har alltid gjort toppmodern teknik tillgänglig för alla. Det är vårt uppdrag och vår motivation och det gäller i synnerhet för en modell som är lika populär som Opel Corsa. Vi kommer därför att utrusta nästa generation av vår storsäljare med den bästa ljustekniken – IntelliLux LED® matrix-strålkastare”

Opel kommer att öppna orderböckerna för två nya elektrifierade modeller under första hälften av 2019 – för el-versionen av nästa Corsa och för SUV:en Grandland X som plug-in hybrid.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik