Jaguar XE:s nya och lyxiga facelift

Jaguar XE ha fått sig ett ansiktslyft och det är ännu sportigare, lyxigare och mer tekniskt avancerat än tidigare. Se bilderna här!

Ännu sportigare utseende, lyxbetonad interiör och tekniskt avancerad det här är den senaste versionen av Jaguar XE. Bilen har konstruerats i syfte att ”exite the senses”, lanseras under våren, och understryker Jaguars ikoniska status som en passionerad biltillverkare.

 

Med designelement från Jaguar F-TYPE ger den redan sportbetonade Jaguar XE nu ett ännu starkare dynamiskt intryck. Med komplett LED-belysning både fram och bak, ny stötfångare bak och nya mindre bakljus ser bilen både bredare och lägre ut än innan.

 

 

Inuti bilen har det hänt en hel del också. Delvis har Jaguar satt in en helt ny förarplats och tagit bort mycket av den hårda plasten för att istället ge plats till mjukare material. Dessutom har de lagt krut på att öka både komfort och mängden förvaringsutrymmen. Bland de många visuella nyheterna återfinns bland annat, växelspaken som funnits i F-TYPE, och ratten som nu är identisk med den som sitter i Jaguars prisvinnande elbil Jaguar I-PACE. En ratt med otaliga funktioner som gör användningen av bland annat infotainmentsystemet ännu mer praktisk och intuitiv.

Priserna är ännu inte tillgängliga i Sverige. Lanseringen förväntas ske strax efter sommaren.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik