Subaru Outback 2020 officiell!

På bilsalongen i New York gjorde Subaru Outback sin entré och det var med buller och bång. Modellen bygger på Subarus senaste plattform och utlovar en stor mängd uppgraderingar.

Subaru Outback klingar redan bekant för de flesta av oss och det är inte speciellt konstigt. Outbacken har nämligen länge varit en av världens mest kända crossovers. Den debuterade första gången på 1994 och har sedan dess arbetat sig fram till en sjätte generation som vi får tillgång till 2020.

Vad gäller jämförelsen med den tidigare generationen kan vi inte påstå att det hänt allt för mycket med designen utanpå bilen. Färre veck och en någorlunda lenare och mjukare look är något som är nytt för den nya generationens Outback och även strålkastarna har fått sig en ny form. Grillen är lite mer kantig, logotypen lite större och dimljusen är numera rektangulära istället för runda.

Måtten för den nya Subaru Outback är ännu inte avslöjade så vi kan inte ännu jämföra dess storlek utanpå med den tidigare generationen. Ett mått vi däremot fått tillgång till är bagaget. Med nedfällt baksäte uppnår det hela 2 144 liter.

Den sjätte generationens Subaru Outback är baserad på Subarus nya plattform som presenterades för första gången 2017. Då med den senaste generationen XV. Den plattformen är styvare och erbjuder större krocksäkerhet

Modellen har säljpremiär i USA redan i höst men troligtvis blir den inte tillgänglig för den europeiska marknaden förens 2020.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik