Nya Mercedes GLS officiell

Nya Mercedes GLS är här och det är den största och mest lyxiga SUV:en Mercedes någonsin producerat. Det är mer av allt: komfort, lyx och utrymme!

Bilen har växt så att det heter duga; 77 mm på längden och 22 mm på bredden. Även hjulbasen har växt med hela 60 mm. Utöver det har utrymmet i bilen planerats bättre för att du ska kunna fylla bilen med precis det du behöver. Det finns tre sitsrader som både ger en bra sittkomfort och är elektriskt justerbara. Vilket betyder att de kan fällas ihop och skapa ett bagageutrymme på 2400 liter.

GLS firar sin världspremiär i 580 4MATIC som har en kombinerad bränsleförbrukning; 10,0 - 9,8 l/ 100km, kombinerad CO2-utsläpp: 229-224 g/km är en elektrifierad V8-motor med EQ Boost - ett 48 volts system med integrerad startaggregat.

E-ACTIVE BODY CONTROL aktiv fjädring på 48-voltsbasis ger enastående fjädringskomfort, smidig hantering och en hög grad av off-road kapacitet. GLS har, liksom GLE, den senaste generationen av Mercedes-Benz körhjälpssystem som ger kooperativt stöd till föraren. Den nya 4MATIC garanterar stor smidighet på vägen och stark prestanda utanför misshandlad spåret. Den nya GLS har imponerande aerodynamik i sitt segment, med en Cd-figur på 0,32. Den har en ny Carwash-funktion som gör att bilen kan förberedas för att komma in i en carwash med en enda knapptryckning.

Som S-klassens SUV ger GLS sina passagerare, speciellt de bakre en glädjefylld åktur!

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik