Kia HabaNiro på bilsalongen i New York

En hel del blänkare visades upp på bilsalongen i New York, men det var vissa som stod ut mer än andra. En av dem var det nya elbilskonceptet HabaNiro.

“Het” och “Kryddig” är ord som Kia själva valt för att beskriva sitt nya och påtagligt moderna koncept HabaNiro. Det är något som tagit sig form i själva namnet som är en ordlek på den starka pepparfrukten habanero och en tidigare bilmodell från Kia som heter Niro.

Trots att Kia HabaNiro imponerade på alla åskådare verkar det vara få som tror att den faktiskt kommer att gå in i produktion eller se dagen ljus. Många tror alltså att HabaNiro-konceptet är en showbil som är till för att enbart dra till sig uppmärksamhet. Men, enligt Kia stämmer inte det. Vi ska helt enkelt inte vara så säkra på seriositeten i HabaNiro.

 

Längden på HabaNiro mäter 4,43 meter. Drivs gör den sedan av 2 stycken elmotorer som hör hemma hos varsin hjulaxel. Det betyder i sin tur att HabaNiro är fyrhjulsdriven men utöver det får vi inte reda på några fler motordetaljer.

 

Dörrarna öppnas uppåt och utåt så som vi tidigare kunnat se på flera av Teslas modeller. Utöver det är interiören väldigt öppen, fräsch och tidlös. Det finns ingen traditionell backspegel utan den är istället utbytt mot en skärm som visar hela 180 grader bakom bilen.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik