Första bilderna på nya Ford Puma

Igår släppte Puma de första bilderna på nya Puma Ford, en suv-inspirerad kompakt crossover, som ska lanseras i Sverige under januari nästa år.

Bilen utlovar ett genialiskt flexibelt bagageutrymme som ska ge klassledande, kompromisslös lastvolym och flexibilitet. Ford Puma släpps också som mildhybrid, som hjälper till att optimera bränsleförbrukning och prestanda.

I dag släppte Ford de första bilderna på sin helt nya modell Puma. Puma kommer börja säljas i september i år med leverans i januari nästa år och kommer att produceras i Fords fabrik i rumänska Craiova, efter att företaget investerat över 15 miljarder kronor i fabriken sedan 2008.

“Puma är innovativt utvecklad och förföriskt formgiven, och vi tror att den verkligen kommer passa europeiska småbilskunder. Om du vill ha en bil som kan få huvuden att vrida på sig på fredagskvällen, för att sedan svälja dina platta möbelpaket på lördag eftermiddag, då har du hittat rätt. Vi har gjort allt för att ge kunder den flexibilitet de vill ha med progressiv och stimulerande styling så att de kan köra den snyggaste bilen de någonsin ägt” - Stuart Rowly, Europachef på Ford.

De första bilderna på Ford Puma avslöjar utmärkande formgivningsdetaljer, som distinkta vingmonterade strålkastare och atletiska, förföriska aerodynamiska linjer, i en kompakt crossover som ger en högre körställning som ger självförtroende till körningen och klassledande lastutrymme på 456 liter.

Modellen har utvecklats för att möta och överträffa tydliga krav på flexibelt lastutrymme utifrån omfattande diskussioner med kunder. Pumas innovativa bakre lastutrymmeslösning ger ett djupt och mångsidigt bagageutrymme som är kapabelt att bekvämt rymma två stående golfbagar.

SUV:ar utgör nu mer än var femte såld Ford i Europa, och försäljningen ökade mer än 19 procent under 2018. Ford Puma förväntas ha koldioxidutsläpp på 124 g/km och en bränsleförbrukning från 0,54 liter per mil.

 

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik