Smart visar upp ny konceptbil - Forease!

På Paris Motor Show ska Smarts nya konceptbil visas upp men redan nu kan du få se bilderna - och den är minst sagt rebellisk!

För att fira sina 20 år som aktiva släpper alltså Smart en ny eldriven konceptbil och de verkar helt strunta i gamla konventioner. Smart berättar att bilen är inspirerad av deras tidigare skapelser Crossblade från 2001 och ForSpeed från 2011, likt dem är bilen skapad för en underhållande körning i stadsmiljöer. 

Den mest märkbara detaljen är helt klart frånvaron av ett tak. Smart har skalat bort den detaljen helt. Bilen är tvåsitsig vilket förstärker känslan av ForEasen som en stadsbil. Färgerna varierar mellan metalliskt vitt, matt silver och limegrönt. Vindrutan är tjockare och mer stabil för att kunna utstå vinden. Utöver det har bilen, trots sin lilla storlek, en väldigt modern look

Eftersom ForEasen är helt öppen upptill har luftventilerna fram i bilen tagits bort och ersatts med två nya digitala displayer. Displayerna kan synkas och spegla innehåll från din smartphone. Förutom det är ratten uppdaterad och ger ett väldigt spaceat intryck. I väggen bakom sätena finns det inbyggda högtalare som ger bilen ett riktigt bra ljudsystem.

Smarts bilar ska inom en snar framtid vara helt eldrivna. I USA, Kanada och Norge har Smart bara sålt elbilar sedan förra året redan. De räknar med att resten av Europa följer med till 2020 och resten av världen till 2021.

Mer information om Smart ForEase kommer vi att få på Paris Motor Show 2018.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik