Skoda skvallrar om fler detaljer kring Kodiaq RS

På Paris Motor Show ska nya Skoda Kodiaq RS visas för första gången. Det har tisslats och tasslats om modellen ett tag nu, men för första gången får vi se skisser på hela designen!

Det är absolut ingen hemlighet längre att Skoda lanserar en ny SUV till 2019 men nu har alltså bilder på hela designen släppts för första gången. Dock pratar vi endast om skisser så bilden av den nya bilen är inte ännu helt ihoppusslad. Däremot avslöjar bilderna en del nya detaljer…

Den stora nyheten är de nya stötfångarna specialdesignade för Kodiaq RS. Framtill kommer full-LED-strålkastare som standard och ger bilen ett självsäkert intryck. Baktill är reflexerna omgjorda. Vanligtvis för Kodiaq sitter reflexglasen i hörnen och mellan dem är ett plaststycke placerat men på Kodiaq RS har plaststycket bytts ut mot reflexglas som följer hela baksidan på bilen. Baksidan utgörs också av två synliga avgasrör som är placerade under stötfångaren. Även andra detaljer skvallrar om Skodas dynamiska ambitioner - kylargrillen, takrelingarna, fönsterramarna och sidospeglarna är alla färgade högblankt svart.

En annan unik egenskap hos Kodiaq RS är att det är den första Skoda-bilen som släpps med 20-tums lättmetallfälgar som standard. En utstickande detalj är de röda bromskolvarna som blir ännu tydligare på grund av fälgarnas antracitgrå färg.

Motorn utgörs av en tvåliters dieselmaskin med 240 hästkrafter och ett maxvrid på 500 newtonmeter. Motorn kombineras med en DSG-dubbelkopplingslåda. Skoda Kodiaq RS förväntas börja säljas sen höst 2018 men lanseras först mellan februari och mars 2019.

Kodiaq RS premiärvisas under Paris Motor Show och efter det får vi äntligen mer information!

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik