Renault satsar på komfort och design med nya Renault Kadjar

Nya Renault Kadjar är här och det är tydligt att komfort och design stått i centrum. Med satsningar på både interiör och exteriör design märks det att Renault vill bygga en stark visuell identitet!

Renaults nya satsning är kommen och det är tydligt att de prioriterat en ny design och bättre komfort. Men det är inte allt som är uppdaterat. Justeringar har gjorts kring många detaljer i bilen, du får till exempel ett uppdaterat motorprogram, en ny multimedia-pekskärm och valet mellan tre nya färger.

På exteriören har Renault jobbat fram ett större överhäng bak och fram på bilen, den har också bredare galler och nya krominlägg. Dessutom är stötfångaren lackad i samma färg som bilen, vilket skapar en snyggare touch. Nya Kadjar kommer att finnas i tre nya färger: Oural Green, Iron Blue och Highland Gray.

Inne i bilen har Renault satsat stenhårt på komfort. Sittkomforten är förbättrad med hjälp av dubbeltäthetsskum, sätena kan längdjusteras och sidförstärkningarna hjälper också till med ett bättre stöd.

Bilen erbjuds med nya generationens Renault-motorer som fått ökad prestanda och lägre bränsleförbrukning. Du kan själv välja mellan bensin- eller dieselmotor.

Den här crossovern kommer även med fyrhjulsdrift som är framtagen tillsammans med Nissan och du kan välja mellan tre olika lägen:

  • Tvåhjulsdrift: för att sänka bränsleförbrukningen levereras kraften till framhjulen
  • Auto: vridmomentet delas mellan de båda axlarna, upp till 50% vridmoment kan överföras på bakhjulen
  • Lås: centraldifferentialen är låst och vridmomentuppdelningen är permanent 50/50
author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik