Peugeot visar upp framtidsvisionen med e-LEGEND CONCEPT

I en kombination av skönhet och hyperteknik visar nu Peugeot upp sin framtidsvision med nya konceptbilen e-LEGEND CONCEPT. Här kan du se bilderna!

Med en bakåtblick i historien har Peugeot tagit avstamp från Peugeot 504 Coupé för att rama in den tekniska visionen för e-LEGEND CONCEPT. Denna konceptbil har en lätt, skarp och atletisk siluett med stora glasade ytor. Den har en längd på 4.65 meter och är 1.37 hög och ger ett minst sagt imponerande intryck.


Peugeot e-LEGEND CONCEPT har en 100% elektrisk drivlina, vilket är en del av Peugeots framtidsvision. Batterierna sägs ha en snabbladdningsfunktion som ska nå en kapacitet på 500 kilometer efter bara 25 minuters laddning. Men det är inte det enda som är imponerande med den här konceptbilen. Accelerationen går från 0-100 km i timmen på under 4 sekunder och den har en maximal hastighet på 220 km i timmen.

e-LEGEND CONCEPT erbjuder fyra olika körlägen - två autonoma (SOFT och SHARP) och två manuella (LEGEND och BOOST). Det autonoma körläget SOFT och den manuella körläget LEGEND ska fokusera på en mer komfortabel körning medan SHARP och BOOST fokuserar på en dynamisk, distinkt och stimulerande körning.

Karossen är grå men innehåller faktiskt toner av champagne. Med en hjälp av en speciell färgteknik kan färgtonen skifta i betraktarens ögon beroende på vädret. På insidan av bilen har Peugeot satsat på en klassisk design med varmare färger och sammet.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT kommer att visas under Paris Motor Show 4-14 Oktober.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik