Här är världens snabbaste SUV

Nu har de första bilderna på det som ska vara världens snabbaste SUV offentliggjorts – och det är den brittiska tillverkaren Lister som presenterar sin modell LFP.

Lister har en lång historia av att tillverka högklassiga bilar till brittisk motorsport. Nu har de även gett sig in på SUV-marknaden och visar nu upp sin LFP som alltså ska vara den snabbaste SUV:en någonsin med en utlovad toppfart på 320 km/h. För tillfället är det Lamborghini Urus som är herre på täppan när det kommer till snabba SUV:ar men enligt Lister ska LFP vara ungefär 16 km/h snabbare än Urus.

Modellen är i grund och botten en Jaguar F-Pace som är kraftigt ombyggd – både på utsidan och på insidan. Med 670 hästkrafter ska den här monster-SUV:en accelerera 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

Det är inte första gången som Lister modifierar en Jaguar. De har tidigare lanserat LFT 666, en kraftfullare version av Jaguars F-Type med 666 hästkrafter. Vidare detaljer om LFP:s funktioner och egenskaper har ännu inte offentliggjorts men Lister har bekräftat att de har använt sig av en stor mängd kolfiber i tillverkningen för att minska vikt och förbättra både hantering och prestanda.

Lister har börjat ta emot förhandsbeställningar på LFP och världens snabbaste SUV är prissatt till £ 140,000, runt 1,65 miljoner svenska kronor.

author image

Anton Unosson

Kontakta mig
logo nyteknik