Smygtitt på Skodas nya halvkombi

Mot slutet av 2018 kommer Skoda att presentera en ny halvkombi, men redan nu har de släppt en smygtitt. Enligt Skoda ska den vara talande för deras nya designspråk - se bilden här!

Nu kan du se den första bilden av Skodas nya halvkombi som kommer att presenteras under slutet av året. Bilden visar inte mycket men du kan tydligt se inspirationen från konceptet Vision RS som visats upp på Parissalongen och blev mycket uppmärksammat.

Vision RS konceptet skvallrade om tre nya egenskaper hos Skoda; ett nytt designspråk, en ny modell och deras framtida laddhybridteknik. Den nya halvkombin är en Spaceback, har fem dörrar och det finns teorier om att det kommer att vara en ny generation av Rapid.

Den nya bilmodellen kommer att baseras på Volkswagen-gruppens MQB A0-plattform. Vilket är samma grund som används i Seat Ibiza och Arona, Volkswagen Polo och T-Roc. Det är en utveckling av MQB-plattformen som använts sedan 2005. Enligt Skoda ska det möjliggöra varumärkets typiska kombination av en kompakt exteriör och generösa interiör. Det är dock den första Skodan som baseras på den plattformen.

Bilen ska vara talande för Skodas nya designspråk som ska präglas av distinktion och dynamik. Den ska även innehålla en ny teknik som förväntas dyka hos de framtida Skoda-bilarna. Bilen kommer som nämnt att släppas innan året är slut, tills dess får vi nöja oss med silhuett-bilden.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik