Nya Porsche Macan gör debut i Europa!

På Paris bilsalong lanserades nya Porsche Macan för första gången i Europa. Från och med nu går den nya modellen, som är helt omarbetad, att beställa. Se bilderna här!

Porsche Macan som lanserades på marknaden första gången 2014 har alltså i den nya tappningen helt omarbetats. Det innefattar en ny, effektivare motor, nytt fintrimmat chassi, en mer strömlinjeformad design och en hel del digitala moderniteter.

Den nya effektiva motorn utgörs av en fyrcylindrig, 2,0-liters turbomotor och uppdateringen innefattar en förbättrad förbränningsrumsgeometri och partikelfilter. Den har 245 hk och och det maximala vridmomentet är 370 Nm. Den kombineras sedan med en 7-växlad PDK dubbelkopplingslåda och accelerationen går från 0-100 km/h på 6,7 sekunder. Maxhastigheten för den här kompakta SUVen är 225 km/h. Bränsleförbrukningen i sin tur ligger på 8,1 liter per 100 km.

Designmässigt är bakdelen på bilen helt nydesignad och har en tredimensionell LED-ljuspanel. Chassit har fintrimmats och komforten har därigenom ökat. Märkesidentiteten blir ännu mer märkbar i fyrpunktsdesignen på bromsljusen. Strålkastarna har ny utformning där LED-tekniken ingår som standard medan Porsche Dynamic Light System Plus kommer som tillval och ger möjligheten att anpassa ljusflödet. Även framtill är Macan omdesignad och ger ett bredare intryck denna gång. Porsche Macan kommer att finnas i de nya färgerna; Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue och Crayon.

De nyutvecklade däcken har olika dimensioner fram och bak så att föraren kan njuta av Porsche Traction Management som är Porsches intelligenta fyrhjulsdriftsystem. De har också en förbättrad prestanda och ger bättre väggrepp i kurvorna. Fälgarna kommer som standard i 18 tum men du kan välja till fälgar upp till 21 tum.

I nya Porsche Macan medföljer Porsche Communication Management-system som erbjuder en mängd digitala finesser. HD-pekskärmen är numera 10.9 tum bred och systemet har online navigation, intelligent röstkontroll, två audio-gränssnitt och förberedelse för mobiltelefon.

Som nämnt finns Porsche Macan från och med nu att beställa även i Europa. I Sverige kostar den från 600 000 kronor. Standardutrustningen inkluderar numera strålkastare med LED-teknik, nya PCM-systemet och Connect Plus.

author image

Rebecca Hjerpe

Kontakta mig
logo nyteknik